Juan Garcia naar 22 uit 22 schaakpartijen

18 september 2009

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - De Dordtse schaker Juan Garcia werkt aan zijn come-back. Hij won twee competities bij schaakclub de Klockelaer en is inmiddels met 2 uit 2 ook koploper bij de Willige Dame. Dat staat gelijk aan 22 winstpartijen op rij.

Garcia was in het verleden actief bij de schaakvereniging Zwijndrecht en qua rating (een uitduiding van zijn kracht) hoorde hij net thuis in Zwijndrecht 1.  Hij heeft zich door op internet veel de schaken gedegen voorbereid op zijn come-back. Bij de Willige Dame vinden de schakers het leuk dat een debutant voor de erkende cracks als Pierre Smeets en Hans Berrevoets gelijk de leiding heeft genomen. ,,De competitie is nog dertien partijen lang dus er is van alles mogelijk."Overigens debuteerde de Zwijndrechtse leraar Jaap Verhoef ook met een titel bij de Willige Dame, de vereniging die aan het eind van de vorige distriktscompetitie de promotie naar de landelijke competitie terug gaf. De Willige Dame speelt in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt elke dinsdagavond vanaf 20 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.