FC Dordrecht verliest van FC Cambuur na onderbreking

21 september 2009
FC Dordrecht verliest van FC Cambuur na onderbreking

DORDRECHT - Op een bomvolle Krommedijk maakten FC Dordrecht en Cambuur er vrijdagavond een boeiende wedstrijd van. De topper in de Jupiler League tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst opende aantrekkelijk en het spel ging gelijk op.

Toch trok de Frieze grootmacht het initiatief gaandeweg iets meer naar zich toe. De Dordtse aanhang mocht echter als eerste juichen toen John Verhoek in de 23e minuut een voorzet van Zeefuik tegen de touwen liep: 1-0.

De gasten waren door die achterstand niet uit veld geslagen en werden in die fase sterker aan de bal zonder echt voor de goal van Stef Doedee te geraken. Die gelegenheid kreeg het pas toen Guy Ramos een meter of vijf buiten het strafschopgebied niet geheel nodig een vrije trap weggaf. Leon Hese knalde de bal onder de vallende Doedee door in het doel: 1-1.

Na rust streed Dordt zich terug in de wedstrijd en zeker na de komst van Moussa Kalisse voor Nick Coster kreeg het meer dreiging naar voren.

De aanhang ging massaal achter de thuisclub staan en met name via de balvaste Género Zeefuik kreeg het ook nog mogelijkheden. Een hernieuwde voorsprong leek in de lucht te hangen, maar in de 71e minuut counterde Cambuur zich bekwaam via de volledig vrij gelaten Mark de Vries naar de 1-2.
Gert Kruys zond met Ibad Muhamadu (ten faveure van Ramos) onmiddellijk een extra frontsoldaat binnen de lijnen en Dordrecht ging onverdroten op jacht naar de gelijkmaker. Via Nassir Maachi kreeg het echter de deksel op de neus: 1-3.

Op de Westtribune reageerden supporters vervolgens te furieus met een regen van bier op de provocerende gebaren van de oud Dordt-speler. Scheidsrechter Ed Jansen onderbrak daarop de wedstrijd voor een kleine tien minuten.

In de uitgestelde slotfase werd het toch nog spannend omdat Dordt de strijd nog niet had opgegeven en vol gas vooruit gaf. Verder dan de aansluitingstreffer (2-3) van Ibad Muhamadu in blessuretijd kwam het echter niet, hoewel Moussa Kalisse daarna zelfs nog heel dicht bij de gelijkmaker was.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.