FC Dordrecht knap door naar derde ronde KNVB-beker

23 september 2009
FC Dordrecht knap door naar derde ronde KNVB-beker

DORDRECHT - FC Dordrecht bereikte dinsdagavond 22 september ten koste van Fortuna Sittard knap de volgende ronde van het KNVB Beker-toernooi (3-2). De jonge ploeg van Gert Kruys herstelde zich daarmee gepast van de onterechte nederlaag van vier dagen eerder tegen Cambuur en onderstreepte daarmee andermaal de potentie voor dit seizoen.

Met Breinburg voor de rust gegunde Longuet en de aanvallender ingestelde Kalisse voor Coster, ging het bekerduel voortvarend van start. Tot drie maal toe rammelde de thuisclub in de openingsfase aan de poort, maar de eerste de beste geslaagde aanval van de gasten leidde aan de overkant meteen tot een doelpunt. Richlik schoot knap binnen: 0-1.

De gedreven strijdende Schapekoppen lieten zich door die tegenslag niet uit het veld slaan en amper vijf minuten later was het alweer gelijk. Een perfect aangesneden vrije trap van Marcel van der Sloot werd onder druk van de drievoudige Dordtse luchtmacht in zijn rug door Ocal achter zijn kansloze eigen doelman gekopt: 1-1.

Dordrecht rook zijn kans en drong Fortuna terug op eigen helft. Het offensief resulteerde zeven minuten voor rust in de verdiende voorsprong. John Verhoek gleed de bal na een fraaie Dordtse aanval tegen de touwen: 2-1.

Kort na de thee leek Moussa Kalisse het duel na een mooie solo al vroeg in het slot te gooien (3-1) en een grotere score hing voor het vrolijk combinerende Dordt tot de mogelijkheden te behoren, maar de kansen bleven onbenut. De hardwerkende Limburgers konden daardoor blijven geloven in een wonder en nadat met de wissels Plat en Kuipers voor de licht geblesseerde Van der Sloot en Shew-Ajton de routine naar de kant was gehaald, greep het ook de kans.

In de 80e minuut kopte Grabovac een mooie vrije trap onhoudbaar achter de goed keepende Doedee (3-2), hetgeen voor trainer Roger Reijners het sein was voor het va-banque concept. Dordrecht moest daardoor in de slotfase terug naar achteren, maar overleefde zonder verdere kleerscheuren het Limburgse offensief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.