Vrachtwagens van 7,5 meter januari uit binnenstad

23 september 2009

DORDRECHT - Na inspraak heeft het college besloten vrachtwagens langer dan 7,5 meter vanaf half januari 2010 uit de binnenstad te weren. Bij het bepalen van deze maatregel is rekening gehouden met zowel belangen van ondernemers als van bewoners. Er is voor gekozen de maatregel pas in te voeren na de drukte van de feestdagen in december.

Met de lengtebeperking wordt de trillingshinder verminderd en kans op schade aan panden in de binnenstad voorkomen. De lengtebeperking gaat voor de hele binnenstad gelden. Uitgezonderd zijn het Statenplein en de Sarisgang, en straks het Achterom-Bagijnhof, waar voertuigen tot 13 meter mogen komen. Ook het gebied rond de Merwekade is een uitzondering vanwege de bereikbaarheid voor touringcars.

Vanaf half november start de communicatie over de invoering van de maatregel en mogelijkheden voor een ontheffing.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.