Fietser overleden na botsing met bestelbus

25 september 2009
Fietser overleden na botsing met bestelbus

DORDRECHT - Op de kruising Recklinghausenweg met de Stadspolderring heeft op vrijdagmorgen 25 september 2009 om 08.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Hierbij is een 19-jarige fietster uit Dordrecht overleden.
Een 21-jarige bestuurder van een bestelbus reed over de Stadspolderring toen hij vermoedelijk het rode stoplicht over het hoofd zag. De vrouw, die uit de naastgelegen woonwijk vanaf het fietspad de kruising overstak, werd door de bestelbus geschept.
Personeel van de ambulancedienst verleende hulp en werd daarbij bijgestaan door een arts van de traumahelikopter. De vrouw werd gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten.

De bestuurder van de bestelbus is meegenomen naar het bureau om een aanvullende verklaring af te leggen. Een deel van de Stadspolderring is enige tijd afgesloten geweest zodat de Regionale Verkeersondersteuning technisch onderzoek kon doen.

Foto: Rob van der Woude

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.