Verloofde Pum van meest gedecoreerde oorlogsheld Aart Alblas overleden

27 september 2009

DORDRECHT - De meest onderscheiden verzetsheld in de tweede wereldoorlog - van Dordtse bodem - was Aart Alblas (1918-1944). Zijn toenmalige verloofde, Pum Hueting, is deze week op 90 jarige leeftijd in de gemeente Wijk bij Duurstede overleden. Ze wordt dinsdag 29 september gecremeerd.

Pum is twee keer onderscheiden voor haar moed in de tweede wereldoorlog. Zij verloor niet alleen Aart (die in haar herinneringen vooral Klaas de Jong heette, een schuilnaam), maar ook haar vader in de strijd voor de vrijheid.

Haar broer was rechterhand van Klaas de Jong/Aart Alblas de rechterhand. Na veel Dordtse aandacht voor Aart Alblas in 2004 heeft hij zijn herinneringen aan het werk met Aart/Klaas beschreven. Alles is vindbaar via www.google.nl
  
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.