Arie van Kooten Ridder in de Orde van Oranje Nassau

01 oktober 2009

DORDRECHT - De heer A.C. van Kooten, oud-directeur en thans adviseur van de Essenhof in Dordrecht, is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op woensdag 30 september ontvangt hij de versierselen behorende bij de onderscheiding uit handen van burgemeester R.J.G. Bandell. Dit plechtige moment vindt plaats om ca. 16.00 uur in het hoofdgebouw van de Essenhof aan de Nassauweg 200 te Dordrecht.

Arie van Kooten (62) neemt woensdag afscheid van De Essenhof waar hij sinds 1987 gewerkt heeft als beheerder/directeur. Om gezondheidsredenen werd hij genoodzaakt in 2008 zijn werkzaamheden als directeur neer te leggen. Tot op heden is hij als adviseur aan de Essenhof verbonden.

De heer Van Kooten heeft zich zowel in zijn functie van directeur van de Essenhof, als in het verlengde daarvan bijzonder ingezet voor het behoud en de instandhouding van het funerair erfgoed in Nederland en voor de verbetering van de dienstverlening binnen de uitvaartbranche. Van de Essenhof heeft hij een toonaangevende voorziening in Nederland weten te maken.

De heer Van Kooten was van 1993 tot heden medeoprichter en bestuurslid van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. Vorig jaar werd hij gekozen tot voorzitter. De LOB is uitgegroeid tot een landelijke brancheorganisatie; de leden beheren ongeveer 3200 begraafplaatsen waarop circa 85% van alle begrafenissen in Nederland plaatsvinden.

De heer Van Kooten heeft zich sterk gemaakt voor een gedegen opleiding voor medewerkers van begraafplaatsen. Jarenlang is de heer Van Kooten examinator geweest bij de landelijke IPC-opleiding Beheerder begraafplaatsen.

De heer Van Kooten was steeds bereid zijn vergaarde kennis met anderen te delen. Zo was hij onder meer adviseur en ondersteuner bij de oprichting van de Stichting Natuurbegraafplaatsen. Tevens heeft hij zich ingezet voor de aanwijzing van de monumentale status van diverse begraafplaatsen, onder meer van de Essenhof.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.