Politie pakt verdachten van skimmen op aan de Noordendijk

06 oktober 2009

DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagmorgen 6 oktober 2009 drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plaatsen van skimapparatuur op het treinstation Stadspolders. Het betreffen drie Roemeense mannen in de leeftijd van 22, 23 en 41 jaar.
De politie kreeg rond 06.45 uur een melding van een reiziger die vermoedelijke skimapparatuur had aangetroffen bij de betaalautomaat op het station.

Deze was bevestigd op het betaalgedeelte voor de treinkaartjes. De verdachten zouden zijn weggereden in een grijze stationwagon. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de apparatuur aangetroffen waarna op het Suze-Groeneweg erf de grijze auto werd gezien. Bij het zien van de politie, wilde de bestuurder wegrijden maar een agent kon dit verhinderen door voor de auto te gaan staan.

De drie inzittenden wilden er te voet vandoor gaan, één van hen kon ter plekke worden aangehouden. De andere twee verdachten renden weg, waarna een zoekslag in de omgeving werd gemaakt en één van de mannen op aanwijzing van een alerte burger werd aangehouden op de Noordendijk.

De politie stuurde een SMS–Alert met het signalement van de derde voortvluchtige verdachte. De man kon op basis van informatie van de SMS-Alert ontvangers eveneens op de Noordendijk worden aanhouden. De politie heeft de afgelopen tijd regionaal veel meldingen binnen gekregen van pinpasfraude en heeft een onderzoek opgestart naar het incident, de apparatuur en de verdachten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.