Zestien organisaties steunen Diaconaal Aandachts Centrum in de strijd voor verhuizing

07 oktober 2009

DORDRECHT - Op het bureau van het gemeentebestuur van Dordrecht en in het bijzonder dat van wethouder Aaike Kamsteeg liggen inmiddels brieven van zestien organisaties waaronder veel kerken, om duidelijkheid te krijgen over over de toekomst van het Diaconaal Aandachts Centrum (DAC).

De opvanggelegenheid voor dak- en thuislozen en mensen zonder thuis probeert te verhuizen van Steegoversloot naar de Singel.  Door allerlei juridische procedures kan het DAC nog geen verhuisbericht sturen. Het Platform Dak- en thuislozen, waarin elf organisaties samenwerken, heeft zich ook achter het DAC gesteld met de volgende brief:

Van het bestuur van het Diaconaal Aandachtscentrum hebben wij vernomen dat wat hen betreft alle zaken met betrekking tot de verhuizing inmiddels al lang geregeld zijn. Het pand aan de Singel is prachtig verbouwd en al maanden geleden schoongemaakt zodat het in gebruik genomen kan worden.

Maar:Als gevolg van de trage besluitvorming met betrekking tot het onttrekken van de woonbestemming van het pand aan de Singel 275 is er echter al sprake van meer dan een jaar vertraging en heeft de verhuizing om die reden nog steeds niet plaats kunnen vinden.

Als participerende Platform Dak en Thuislozen betreuren wij dit zeer. Wij ondersteunen het werk van het D.A.C. namelijk van harte en zijn van mening dat het in een grote behoefte voorziet. Dankzij de vele vrijwilligers hebben velen die aan de rand van onze samenleving terechtgekomen zijn, een plek om naar toe te gaan en vinden zij daar een luisterend oor. We denken dat het juist nu nodig is om uitstekende opvanggelegenheden te hebben, die voorkomen dat deze mensen op straat rondzwalken en op die manier overlast in de stad veroorzaken

Als gemeentebestuur heeft u immers naast een sociale insteek ook zorg voor het handhaven van de openbare orde.

Als platform zijn we er getuigen van geweest dat het D.A.C. in de loop der jaren een uitstekende reputatie heeft opgebouwd en de medewerkers hebben er juist altijd op toegezien dat er geen overlast ontstond in de Steegoversloot Die huidige plek moet wel worden verlaten voor de realisering van de historische plannen rond het Hof.

Het Platform constateert dat de vertraging en het gebrek aan een concreet vooruitzicht veel onrust en verwarring veroorzaken bij vrijwilligers en bezoekers. Omwille van beide groepen en de continuïteit van het diaconale werk verzoeken wij u dan ook met klem haast te betrachten met de besluitvorming in deze kwestie, opdat de verhuizing naar het pand aan de Singel op korte termijn zal kunnen plaatsvinden.

Namens Platform Dak en Thuislozen te Dordrecht:

Wilhelminakerk: Ton van de Minkelis
RK Stadspastoraat: pastor Nico Hofstede
Diaconie Hervormde Gemeente: dominee Wim Aanen
Stay Clean De Hoop: Carl van de Berg
Stichting Streeflife, Wilma van Rijn
Stichting Psychosociale Klankborden Z.H.Z.: Charles Dickens
Diaconaal Aandachts Centrum: Henk Bax
Broodnodig: Henny Weekhout
WMO-adviesraad: Tonny van Zijp
Straatteam Leger de Heils: Linze de Jong
Centrum de Buitenwacht: Riki Bansberg
Hans Berrevoets: onafhankelijk voorzitter

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.