Wat voor Dordtenaar ben jij? Doe de test!

09 oktober 2009

DORDRECHT - Vanaf maandag 12 oktober nodigt de gemeente inwoners uit om mee te doen aan de test: wat voor Dordtenaar ben jij? Op www.gewoondoentest.nl kunnen inwoners reageren op stellingen die te maken hebben met de leefbaarheid en veiligheid in de stad. De test is onderdeel van een stedelijke campagne met uitingen op ondermeer bussen en driehoeksborden.

Wethouder Jan Lagendijk: “De stellingen hebben als doel inwoners uit te dagen om een mening te geven over wat (on)wenselijk gedrag is. Inwoners die de webtest doen zullen verrast zijn door de uitleg bij de stellingen. Niet iedereen is zich bewust van zijn eigen gedrag. We laten met deze campagne zien dat de aanpak van stedelijke ergernissen hoog op de agenda van de gemeente staat.”

De stedelijke campagne is ontwikkeld in het kader van Gewoon Doen!. Dit project gaat overlast en verloedering tegen in woon- en leefomgeving. Gewoon Doen pakt de zeven grootste ergernissen van de inwoners van Dordrecht aan: bekladding, vernieling, rommel op straat, hondenpoep, stank- en geluidsoverlast door verkeer en fout parkeren. De stedelijke campagne is onderdeel van een pakket aan communicatieactiviteiten in het kader van Gewoon Doen! , waartoe ook een dagelijkse tv-serie op RTV Dordrecht behoort. De stedelijke campagne loopt van medio oktober tot medio december. Deelnemers die de test invullen en de slagzin afmaken, maken kans op een prijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.