De Hoop ontvangt eerste prijs voor project ‘Samen tegen agressie’

09 oktober 2009
De Hoop ontvangt eerste prijs voor project ‘Samen tegen agressie’

DORDRECHT – Op donderdag 8 oktober 2009 is De Hoop ggz met haar project ‘Samen tegen Agressie’ als winnaar uit de bus gekomen voor de Veilige Publieke Taak Award. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldelijke beloning van € 25.000, die moet worden besteed aan de aanpak tegen agressie en geweld. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties reikte deze prijs in Amersfoort uit aan Serge Willemstein, trainer van De Hoop ggz.

De Hoop ggz is zeer verheugd over deze waardering voor haar project ‘Samen tegen Agressie’. Teun Stortenbeker, voorzitter van de Raad van Bestuur: “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers hun taak veilig en respectvol kunnen uitvoeren. Tegelijk verdienen onze cliënten respect in de afhandeling van voorvallen van agressie. Uitgangspunt van het project is dat betrokkenheid van alle partijen nodig is om op constructieve, structurele wijze agressie tegen te gaan.”

Het project bestaat uit een pakket maatregelen om agressie te voorkomen, het aantal voorvallen te beperken en om voorvallen van agressie op juiste wijze af te handelen. De Hoop ggz ontwikkelde hiervoor ondermeer een bewustwordingscampagne, een training voor medewerkers en cliënten en een emotiewijzer. Daarnaast is een agressiecoach onderdeel van het project. Deze agressiecoach helpt medewerkers agressievoorvallen te hanteren en zorgt voor afhandeling ervan via een nazorgloket.

Uit metingen blijkt dat na implementatie van het project binnen De Hoop ggz een derde van de medewerkers zich veiliger voelt, dat agressie met 22 procent is gedaald en dat het gevoel van de veiligheid onder de cliënten is gestegen. Het project is beschikbaar voor andere organisaties via www.dehoop.org.

Een jury onder voorzitterschap van de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mevrouw Van Erp-Bruinsma nomineerde De Hoop ggz, de gemeente Spijkenisse en GVB (openbaar vervoerbedrijf Amsterdam) voor de Award. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.