Allochtone verhalenvertellers bezoeken de Drechtsteden

12 oktober 2009
Allochtone verhalenvertellers bezoeken de Drechtsteden

DORDRECHT - Dit najaar krijgen verschillende basisscholen in de Drechtsteden bezoek van  allochtone verhalenverteller. Het gaat hier om een activiteit van het project Drechtsteden Schrijft. De vertellers zijn ouderen uit de regio Rotterdam met verschillende culturele achtergronden (Turkije, Suriname, Peru, Marokko, Antillen, Kaap Verdie en Nederland) die in het kader van Verhalenderwijs, een project van het Pluspunt Rotterdam, een speciale scholing hebben gevolgd van meester-vertellers Paul Middellijn en Anne van Delft. Hun leeftijd varieert van 54 tot 89 jaar.

Zij  vertellen verhalen van vroeger en ver, maar ook met spannende verhalen die van alle tijden zijn. Onderwerpen zijn o.a. dieren, afscheid, eten, het ouderlijk huis, liefde (op leeftijd), uitgaan en de natuur. Tijdens de Kinderboekenweek die op 7 oktober is begonnen en als thema Eten En Snoep heeft kregen de Prins Bernhardschool en de Regenboogschool in Dordrecht al bezoek van twee vertellers die verhalen vertelden die met eten te maken hadden.

Behalve dat het voor de kinderen een leuke culturele ervaring is – de verhalenvertellers brengen het op een theatrale manier en zitten niet gortdroog iets voor te lezen – maken ze ook kennis met andere culturen waardoor ook hun horizon verbreed wordt. Bovendien wordt zo ook de ontmoeting en het begrip tussen jong en oud, tussen verschillende generaties, gestimuleerd.

Scholen in de Drechtsteden die de komende weken nog bezoek krijgen zijn o.a. Het Nokkewiel in Alblasserdam,  de John F. Kennedyschool in Zwijndrecht en in Dordrecht de Fontein, de Mariaschool en de Weizigtschool. Ook De Stroom, een basisschool voor speciaal onderwijs krijgt bezoek van twee ouderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.