Hans Berrevoets in Sterrenstof: ,,Sterrenburg kan in 2016 vijftig jaar vieren

13 oktober 2009

DORDRECHT - De wijk Sterrenburg in Dordrecht kan in 2016 het vijftig jarig bestaan vieren. Het wijkblad Sterrenstof meldt  dat op gezag van de voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking, Hans Berrevoets. Hij lanceerde het idee voor een Dordtse historische kalender. Een try out daarvan, die is bijgewerkt tot begin mei 2009, is te vinden op www.dordrecht.net

De wijk Sterrenburg wordt daarop vermeld bij het jaartal 2016.

Volgens Berrevoets geeft een jubileum alle gelegenheid tot een feest en geschiedschrijving. Hij wijst erop dat in 1966 de bewoners van de Eddingtonweg, nu tussen Oudendijk en Keplerweg, de eersten waren die een sleutel kregen. De Sterrenstof drukt daarom ook een foto af op de voorpagina van de Eddingtonweg, de eerste straat in de wijk. Verkeer kwam toen via de Oudendijk de nog zeer kleine wijk in. De tunnel onder het spoor bij het station Zuid kwam pas in 1973 gereed. Burgemeester mr. J.J. van der Lee trad, voordat hij als eerste burger naar Eindhoven ging, nog als conducteur op van de eerste trein vanaf het nieuwe Sterrenburgstation. Van der Lee, die inmiddels de negentig jaar al is gepasseerd, treedt soms nog in Dordt in het openbaar op.

De redactie van het blad Sterrenstof hoopt dat lezers gaan reageren en zo samen de geschiedenis van de wijk willen vastleggen!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.