Lever oude medicijnen etc. in bij uw apotheek

13 oktober 2009
Lever oude medicijnen etc. in bij uw apotheek

DORDRECHT - Vrijdag 9 oktober gaf wethouder D.A. van Steensel het startsein voor de inzameling van oude medicijnen en gebruikte injectienaalden bij apotheken in Dordrecht. Hij deed dat door het eerste vaatje oude medicijnen en gebruikte injectienaalden van mevrouw Apon van apotheek Galileï-Zuid in ontvangst te nemen.

Inzameling door gemeente
Veel mensen leveren al jaren hun oude medicijnen en gebruikte naalden in bij hun apotheek. En dat moeten ze ook vooral blijven doen want dit afval hoort niet bij het restafval of in het riool. Tot nu toe betalen apotheken zelf de kosten om dat afval te laten afvoeren en verwerken terwijl het wel om huishoudelijk afval gaat.

Vanaf nu blijven apotheken doorgaan met het inzamelen van oude medicijnen en gebruikte naalden maar zorgt de gemeente voor het ophalen en verwerken ervan. Ingezamelde oude medicijnen en gebruikte naalden worden bij de apotheken opgehaald door Netwerk en afgevoerd naar een erkende inzamelaar in Den Bosch. Al dit afval wordt uiteindelijk verbrand in speciale verbrandingsinstallaties zoals bijvoorbeeld de ZAVIN in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.