Informatiemarkt pas op je fiets

15 oktober 2009
Informatiemarkt pas op je fiets

DORDRECHT - Woensdag 14 oktober organiseerde de gemeente Dordrecht de informatiemarkt: Pas op je fiets vóór station Stadspolders. De gemeente informeerde Dordtse reizigers van de Merwede-Lingelijn en andere geïnteresseerden over wat ze kunnen doen om fietsdiefstal te voorkomen.

Registreer framenummer
De gemeente en de politie maakten belangstellenden erop attent dat registreren en bewaren van het framenummer van de fiets belangrijk is. Het framenummer kan bij aangifte van fietsdiefstal aan de politie worden opgegeven.

Dit framenummer helpt de politie om de fiets aan de rechtmatige eigenaar terug te geven, als deze wordt gevonden. Veel fietseigenaren blijken het framenummer niet te registreren, omdat ze niet weten dat dit nodig is. De gemeente verschafte daarom handige sleutelhangers waarin fietsgegevens genoteerd kunnen worden.

Fietsdiefstal dat pikken we niet langer
De actie was een vervolg op de 15 maart j.l. gehouden Dordtse campagne: Fietsdiefstal dat pikken we niet langer in de Binnenstad en het Leerpark. De actie werd georganiseerd in samenwerk ing met de politie, de NS, de Fietsersbond, Arriva en de mobiele fietsenmaker.

De campagne is tevens een signaal aan fietsendieven dat hun gedrag niet meer wordt getolereerd in Dordrecht. Politie en Stadstoezicht gaan hier intensiever op letten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.