Eerste grootmeesternorm voor oud-Dordtenaar Xander Wemmers

27 oktober 2009

DORDRECHT - Xander Wemmers, in het verleden actief voor de Dordtse schaakclub Groothoofd, heeft zijn eerste grootmeesternorm gehaald. Al eerder werd hij internationaal meester. De zoon van de oud-voorzitter van Groothoofd, Ton Wemmers, is de meest succesvolle schaker op de internationale ratinglijst van Dordtse bodem. Eerder wist Dordtenaar Gozewijn van Laatum FIDE-meester te worden, maar stopte hij met de schaaksport.

Wemmers, die in de ICT werkt, werd in 1986 actief in Dordrecht op schaakgebied. Hij werd direct als talentvolle jeugdspeler gezien. Groothoofd is inmiddels opgegaan in schaakclub Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.