Netwerk vervangt minicontainers

28 oktober 2009

DORDRECHT - In opdracht van de gemeente is Netwerk deze week begonnen met het vervangen van 60.000 minicontainers in Dordrecht. Deze operatie moet eind dit jaar zijn afgerond. De nieuwe containers en ook de papiercontainers worden voorzien van een chip met een containernummer. Alle huishoudens met minicontainers krijgen van Netwerk tevoren een brief met alle uitleg en instructies.

Bijna alle minicontainers voor restafval en gft in Dordrecht zijn meer dan 15 jaar oud en zijn langzamerhand aan vervanging toe. De gemeente heeft uitgerekend dat het voordeliger is om dat nu in één keer te doen. In principe worden alle grijze en groene minicontainers vervangen. Uitgezonderd zijn enkele nieuwbouwwijken, waar de containers nog maar enkele jaren oud zijn. Ook de nog nieuwe oudpapiercontainers worden niet vervangen.

Alle oude minicontainers worden verkocht aan een bedrijf dat de containers of het materiaal weer hergebruikt. Alle minicontainers worden voorzien van een chip. De chip bevat het nummer van de container. Dat nummer is gekoppeld aan een adres. Met de chip kan dus worden achterhaald bij welk adres de container hoort. Hiermee kan Netwerk bijvoorbeeld vermiste containers opsporen of nagaan wanneer de container voor het laats t is geleegd.

Keuzepakket opvallend populair
Bij alle Dordtse huishoudens met minicontainers viel in juni een brief op de mat over het vervangen van deze containers door nieuwe gechipte exemplaren. Daarbij konden mensen ook kiezen voor een grotere of een extra container voor restafval of gft-afval. Maar liefst 8.000 bewoners maakten van die mogelijkheid gebruik. En van die 8.000, maakten 2.200 bewoners hun keuze bekend via de website.
De voorkeuren hadden vooral betrekking op de grootte van de container: er werden bijna 8.500 volumewijzigingen doorgeven. Dordtenaren willen vooral een grotere gft-container (ruim 6.500). Daarnaast zijn er ongeveer 2.500 extra containers aangevraagd (1.800 gft-containers en 700 containers voor restafval).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.