Dordrecht start met inzamelen plastic verpakkingsafval

29 oktober 2009

DORDRECHT - Vanaf december 2009 start de gemeente Dordrecht met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. De gemeente sluit hiermee aan bij de landelijke ‘Plastic Heroes’ campagne. Bewoners van Dordrecht ontvangen in de week van 2 tot 8 november een pakket met alle informatie.

Het informatiepakket bestaat uit een brief, een folder en een lijst met wat wel en wat niet thuishoort bij het plastic verpakkingsafval. Ook zijn twaalf afvalzakken bijgevoegd speciaal voor plastic verpakkingsafval. Maandag 7 december worden door Netwerk de eerste zakken ingezameld.

Inzameldata
Netwerk haalt het plastic verpakkingsafval eens keer per vier weken op. De data waarop dat precies gebeurt, staan aangegeven op de Afvalwijzer 2010. Deze valt eind november op de deurmat.

Aanbiedplaats
De doorzichtige zakken met plastic verpakkingsafval moeten op de inzameldag voor 7.30 uur ’s ochtends worden aangeboden op de voor bewoners dichtstbijzijnde aanbiedplaats voor minicontainers. Is deze niet aanwezig, dan kunnen de doorzichtige zakken aan de doorgaande rijweg worden geplaatst, zoals dat ook met oud papier gebeurt. Plastic verpakkingsafval kan daarnaast te allen tijde worden ingeleverd op de milieustraat van Netwerk aan de Baanhoekweg 8-12.

Buitengebied
Voor bewoners in het buitengebied van het Eiland van Dordrecht geldt een andere regeling voor het ophalen van plastic verpakkingsafval. Bewoners in het betreffende gebied ontvangen net als de rest van Dordrecht meer informatie in de week van 2 tot 8 november.

Voordelen gescheiden inzameling
Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval draagt bij aan een beter milieu. Dit afval kan namelijk opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, zoals mobiele telefoons, kinderspeelgoed en fleecekleding. Op deze manier worden natuurlijke bronnen gespaard. Het plastic komt bovendien niet meer terecht in de vuilverbrandingsovens, waardoor de CO2-uitstoot daalt. En dat is goed voor ons milieu. 
 
Meer informatie?
Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic afval kunt u vinden op de websites www.netwerknv.nl en www.plasticheroes.nl. U kunt ook altijd bellen met de Klantenservice van Netwerk, telefoonnummer (078) 622 22 44.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.