Extra controles op hondenpoep succesvol verlopen

02 november 2009

DORDRECHT - In september is door de afdeling Toezicht van de gemeente extra gecontroleerd op het achterlaten van hondenpoep en loslopende honden op plekken waar dit niet is toegestaan. Toezicht is naar aanleiding van meldingen en klachten extra ingezet vanuit de campagne ‘Gewoon Doen!’

De extra controles werden in de vroege ochtenduren uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Toezicht in burgerkleding. De controles vonden plaats op verschillende locaties in de Binnenstad, Crabbehof, Oud Krispijn, Staart, Noordflank, Sterrenburg, Dubbeldam en Stadspolders. De extra controles resulteerden in ongeveer vijfentwintig processen verbaal, waarvan het merendeel in de binnenstad. De meeste processen verbaal werden uitgeschreven vanwege het ten onrechte loslopen van de hond. Daaropvolgend vanwege het achterlaten van hondenpoep op de stoep, het achterlaten van hondenpoep op overige plaatsen en tot slot loslopende honden op bijvoorbeeld een speelplaats.
Dit najaar gaat Toezicht weer extra controleren.

In Dordrecht zijn 35 speciale hondenuitlaatplekken waar honden los mogen lopen en het niet verplicht is om poep te ruimen. De gemeente helpt om deze plekken schoon en netjes te houden. Buiten deze uitlaatplekken geldt in Dordrecht een opruimplicht voor hondenpoep en moeten honden aan de lijn.

Gewoon Doen!
De gemeente Dordrecht heeft de campagne 'Gewoon Doen!' gelanceerd tegen overlast en verloedering in de directe woon- en leefomgeving. ‘Gewoon Doen!’ pakt de zeven grootste Dordtse ergernissen aan, waaronder hondenpoep. Zie www.dordrecht.nl/gewoondoen voor meer informatie, ook over de regels rondom het uitlaten van honden.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.