Verdachte van poging straatroof aan de Tollenstraat is aangehouden

04 november 2009

DORDRECHT - Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op dinsdagavond 3 november op de Weeskinderendijk in Dordrecht aangehouden. Hij zou twintig minuten ervoor een 51-jarige vrouw uit Zwijndrecht op de Tollensstraat van haar portemonnee hebben willen beroven. Daarbij dreigde hij met een vuurwapen. Het slachtoffer raakte in paniek en rende weg, zonder iets aan de man af te geven. De dader liep vervolgens weg. De politie werd gebeld en agenten zochten direct de omgeving af.

Aan de andere kant van de Zwijndrechste brug werd een man aangetroffen die voldeed aan het signalement. Toen agenten hem aanspraken en wilden fouilleren, rende hij weg, maar hij kwam niet ver. De man gleed uit en viel en kon direct worden aangehouden. Hij had een vuurwapen bij zich dat in beslag is genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Uit onderzoek blijkt dat ten tijde en in de buurt van het incident een vrouw met een hoofddoekje, een vrouw met een boodschappentas en een man met een opvallende oranje jas aanwezig waren. Mogelijk hebben zij iets gezien dat kan bijdragen aan het onderzoek en zij worden gevraagd contact met de politie op te nemen. Ook andere getuigen wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche in Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.