Beter voor Dordt zet in op bekende Dordtenaren

06 november 2009
(bron BVD Dordrecht)DORDRECHT - Oppositiepartij Beter Voor Dordt wil het beleid  van de huidige coalitie op belangrijke onderdelen aanpassen. Zo spreekt BVD zich uit tegen bebouwing van de Zuidpolder en wil de partij ook een veel actiever beleid om de negatieve gevolgen van de vestiging van arbeidsmigranten in de woonwijken aan te pakken. BVD heeft twee Dordtse gezichten toegevoegd aan de kieslijst.logo_beter_voor_dordt.jpg

Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, wil Beter Voor Dordt op 3 maart 2010 de grootste fractie in de gemeenteraad van Dordrecht worden. Tijdens de laatste ledenvergadering is huidig fractievoorzitter Piet Sleeking tot lijsttrekker gekozen voor de komende raadsverkiezingen.

Nieuwe gezichten
Intussen hebben verschillende prominente Dordtenaren zich bij Beter Voor Dordt aangesloten om zo een bijdrage te leveren aan de gewenste verandering van beleid.
Jacqueline van Dongen, intussen een van de belangrijkste lokale deskundigen op het gebied van de overbewoning en huisvesting van arbeidsmigranten en zeer actief in verschillende wijken van de stad , heeft besloten zich voor BVD kandidaat te stellen voor de komende raadsverkiezingen. Jacqueline van Dongen heeft zich opgeworpen als woordvoerder van veel bewoners in de wijken die overlast ondervinden van de activiteiten van huisjesmelkers en de ongecontroleerde vestiging van honderden arbeidsmigranten. Sjako van de Merwe, die zich als één van de voorvechters van het eerste uur heeft ingezet om het Dordtse polderlandschap te behouden, is van mening dat de komende verkiezingen beslissend zullen zijn voor de toekomstige ontwikkelingen van de  Dordtse polders.

Meer steun
In de jaren '90 was Sjako van de Merwe actief in de Stichting Buitenzorg die erin slaagde om 24.000 handtekeningen te verzamelen tegen het uitbreidingsplan ‘ Buitenstad’.
Sjako is van mening dat Beter Voor Dordt een van de weinige partijen is die zich de afgelopen jaren consequent heeft verzet tegen de bouwplannen voor het buitengebied  zoals het plan Golf en Wonen (Belthurepark) en de Zuidpolder. Door de binding van Sjako aan de kandidatenlijst van BVD verwachten wij nog meer steun te krijgen van Dordtenaren die het niet eens zijn met de bouwplannen van de huidige collegepartijen PvdA, VVD, CDA en CU/SGP, waardoor er vanaf 2010 een nieuwe weg kan worden ingeslagen, gericht op behoud van het open polderlandschap dat door BVD als een van de kernkwaliteiten van Dordrecht  wordt gezien. We zullen daar ook actief campagne voor voeren. Beter Voor Dordt is erg blij met de steun van deze twee bekende en actieve Dordtenaren. Het programma en de kandidatenlijst van BVD worden vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van 17 december 2009.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.