Piet H. Sleeking (BVD) nieuwe nestor Dordtse gemeenteraad

08 november 2009

DORDRECHT - Nu Beter van Dordt (BVD) met Piet H. Sleeking als lijsttrekker de verkiezingen ingaat, staat wel vast wie de nieuwe nestor van de Dordtse gemeenteraad zal worden: Sleeking heeft al zestien dienstjaren in de Dordtse raad en was begin 2009 bij de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar al stand-in voor Henk Mostert (SGP/ChristenUnie).

Mostert wordt begin 2010 door Pieter Verhoeve opgevolgd, de talentvolle oud vice voorzitter van de landelijke SGP jongeren. Hij draait al vanaf 2006 als commissielid (voorheen burgerraadslid) mee.

Sleeking boekte in 2006 een grote verkiezingszege toen BVD zes zetels won. De partij wil nu de grootste fractie in de raad worden, zodat de andere partijen niet om de locale partij heen kunnen bij de vorming van het nieuwe college van B&W. In 2006 werd BVD buitenspel gezet door de lijsttrekker van de grootste partij, wethouder Hans Spigt. Spigt zal na de verkiezingen niet terug keren in de raad. Lagendijk is als voorman van de PvdA zijn opvolger.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.