Aanpak van overlast in de Dordtse binnenstad

10 november 2009

DORDRECHT - De aanpak van overlast in de Dordtse binnenstad van pakweg 25 mensen was dinsdag een heet onderwerp in de Dordtse gemeenteraad. GroenLinks erkende het probleem ook bij monde van fractievoorzitter Mary Ruisch ook en vroeg om een duidelijke aanpak. Zij plaatste wel een kanttekening: ,,GroenLinks mist in de discussies met regelmaat enige compassie met de mensen in onze stad, die het niet zo goed voor elkaar hebben.""

Beter voor Dordt (BVD) vindt dat in sommige delen van de binnenstad de opvang van moeilijke, problematische mensen moet worden verminderd om de overlast echt tegen te gaan. Daarom is BVD tegen de verhuizing van het Diaconaal Aandachts centrum (DAC) naar de Singel. Volgens D66 woordvoerder Jan Willem van Dongen zijn er nauwelijks incidenten geweest in het DAC, maar Sleeking bestreed dat.

De PvdA diende een motie in om nog directer de problemen op straat te gaan aanpakken.  De partij verwacht begin 2010 van het college van b. en w. structurele voorstellen om echt iets te doen tegen de overlast op straat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.