Twee aanhoudingen na achtervolging op de A16

10 november 2009

DORDRECHT - Agenten van de politie Zuid-Holland-Zuid hebben in de nacht van maandag 9 november op dinsdag 10 november 2009 twee mannen van 19 en 48 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na een achtervolging. Naar aanleiding van een melding van een gestolen voertuig zagen agenten in een burgerauto op de rijksweg A16 een voertuig rijden, gelijkend op het gestolen voertuig. De bestuurder werd daarop een stopteken gegeven maar ging ervandoor toen de agenten uit de auto stapten.

Wat volgde, was een achtervolging waarbij door de vluchtende verdachten zeer verkeersgevaarlijk rijgedrag werd vertoond. De 48-jarige bestuurder werd uiteindelijk op de A13 bij Delft tot stoppen gebracht en beide inzittenden aangehouden.

De 48-jarige bleek na aanhouding nog een aantal openstaande straffen te hebben waaronder een gevangenisstraf van 135 dagen. Tevens werd hij gezocht door het politiekorps Hollands-Midden en zal aan dit korps worden overgedragen. De 19-jarige bijrijder bleek nog 120 dagen jeugddetentie open te hebben staan en zal ook deze moeten uitzitten. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.