Dordrecht genomineerd voor 'sportgemeente van het jaar'

09 oktober 2009

DORDRECHT - Dordrecht is genomineerd voor Sportgemeente van het Jaar 2009. Dat maakte de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) woensdag 7 oktober bekend. Ook Alkmaar, De Bilt, Delft en ’s Hertogenbosch hebben een nominatie op zak. Deze vijf gemeenten strijden nu om de titel. De winnaar wordt op dinsdag 10 november 2009 in Vianen bekendgemaakt.

Wethouder Sport Jan Lagendijk: “Deze nominatie is een mooie beloning voor iedereen die het afgelopen jaar heeft meegeholpen om de sport in Dordrecht naar een hoger plan te tillen. En dat zijn veel partijen, want er is heel goed samengewerkt tussen sportverenigingen, sportbonden, scholen, sportraad, diverse andere partijen en de gemeente. We behoren tot de top-5 van sportgemeenten van Nederland en daar mogen we best trots op zijn. Maar een van de spaken uit ons Dordt Sportwiel is ruimte voor talent en topsport, dus we streven naar het hoogst haalbare”.

Voor 1 september diende de gemeente Dordrecht een thema-essay in over de sportvereniging. Ook werden er tien kernindicatoren (cijfermatige vragen) benoemd. Op woensdag 28 oktober houdt Dordrecht een presentatie op de VSG-wethoude rs bijeenkomst die nog meetelt voor de eindbeoordeling. Uiteindelijk kiest een jury op dinsdag 10 november de winnaar.

Vierendertig gemeenten namen dit jaar deel aan de verkiezing ‘Sportgemeente 2009’. De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, nationale sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Meer informatie is te vinden op www.sportgemeentevanhetjaar.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.