Beter voor Dordt enige partij die Dordtse Zuidpolder altijd groen wil houden

09 november 2009

DORDRECHT - Voor de grootste oppositiepartij in de Dordtse gemeenteraad Beter voor Dordt zal de Zuidpolder, de nog groene polder ten zuiden van Dubbeldam, inzet zijn in de campagne. Volgens een historisch verslag van lijsttrekker Piet H. Sleeking, dat wederom wordt genoemd in het laatste persbericht, is hij altijd tegen woningbouw in de Zuidpolder geweest. Beter voor Dordt wil de grootste partij in de raad worden om alle besluiten richting woningbouw in de Zuidpolder te kunnen terugdraaien.

Zuidpolder Dordrecht

Sleeking zegt, sinds hij vanaf 1994 in de raad zit, altijd tegen de bebouwing te hebben gestemd. D66 en GroenLinks, die niet de recente plannen voor bouwen in de Zuidpolder hebben gestemd, hebben in het verleden wel weggestemd voor bouwen in de Zuidpolder. Dat was volgens Sleeking om deelname in het college van B & W mogelijk te kunnen maken.

Op de website van BVD wordt een feitenrelaas aangeboden zoals dat is samengesteld door Sleeking. Jaco van der Merwe, in het dagelijks leven schaapherder in de Biesbosch, zal namens de actiegroep tegen de bebouwing in de Zuidpolder prominent meedoen in de BVD campagne. Hij was eerder de grote man tegen het eerdere bouwplan Buitenstad. BVD zet in voor een groen eiland van Dordrecht, zo wordt aangegeven. De meerderheid in de raad zegt dat het nodig is om te bouwen in het groene gebied om ook voor de hogere inkomens een aantrekkelijker woonstad te blijven.

Meer info: www.betervoordordt.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.