Zelfs genootschap van burgemeesters volgt opening Dordts Sinterklaashuis

14 november 2009

DORDRECHT - Het genootschap van Nederlandse burgemeesters, waarvan de Dordtse eerste burger R. Bandell de voorzitter is, volgt ook de intocht van de Sint op de voet. ,,Kosten nog moeite werden gespaard om Sinterklaas en de Pieten duidelijk te maken dat ze van harte welkom zijn in ons land. Vanochtend arriveerde Sinterklaas al in Schiedam, alwaar burgemeester Wilma Verver met een groep swingende en zingende kinderen hem welkom zong", aldus de website van de burgemeesters. In Dordt ontving Bandell met zijn vrouw voor de laatste keer de goed heiligman op de kade bij Groothoofd.

De site van de burgemeesters van Nederland was ook opmerkzaam op de opening van het  huis van Sinterklaas in Dordrecht. In het Hof zijn daarvoor vandaag ook al weer de deuren open gegaan, nadat de burgemeester aan Sinterklaas had overhandigd  ,, Komende weken zullen er weer lange rijen wachtende kinderen voor de deur staan in de hoop dat ze even naar binnen mogen om te zien hoe de sint erbij zit tijdens zijn verblijf in Nederland.", aldus de landelijke site. In beginsel worden de bezoekers van dinsdag in de historische omgeving welkom geheten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.