Honderden mensen op internationale dag in de Buitenwacht

15 november 2009

DORDRECHT - De Internationale dag in de Buitenwacht in Krispijn is weer terug. Honderen mensen uit alle culturen kwamen voor muziek, dans, clown's en lekkere hapjes naar de Bosboom Toussaintstraat toe. Leden van de Raad voor levensbeschouwing en mensen van de Buitenwacht traden als gastheer of gastvrouw op. De Buitenwacht is intercultureel en probeert ook allerlei religieuze stromingen een plek te geven. De prior van het Karmelklooster Jos Boerman en dominee Klaas Beuckens  van de Wilhelminakerk droegen daarom aan het oecumenisch karakter bij door als leden van de raad van levensbeschouwing mede een naamkaartje te dragen. Rob Landman, actief in de Raad van Kerken, deed deurdienst. Toch wil de Buitenwacht niet als een kerk overkomen, maar juist iedereen uit Kirspijn en van verderweg een thuis bieden. De activiteiten lijken bij een buurthuis te horen, maar toch is de Buitenwacht geen buurthuis.

De vrouwengroep Balans trad met een koor op met leden uit acht landen. Oud-GroenLinks wethouder Gerda Bosdriesz had zich gestoken in kleding van de Dordtse partnerstad Bamenda in Afrika. ,,We willen meer begrip kweken door samen te zingen,"aldus Gerda Bosdriesz. Zij sloeg ook in haar tijd als raadslid en wethouder geen internationale dag over. Verder was de belangstelling - voor de internationale dag die uit de winterslaap lijkt te zijn ontwaakt - uit de actieve politieke hoek gering.

Het multi-culturele koor Balans liet in elk geval zien door te zingen uit alle tradties, dat een koor elke stem meetelt.

Om de wijk vooraf attent te maken op de internationale dag ging zondag 15 november een trommelband door de wijk. Daarbij bleek dat zelfs jongeren onder de tien jaar al geweldig mee muziek kunnen maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.