GroenLinks-raadslid Diny Koppens heeft al nieuwe eigen website

15 november 2009

DORDRECHT - Diny Koppens, gemeenteraadslid in Dordrecht voor GroenLinks, doet actief mee aan de digitale snelweg. BRAINWAVES heet haar site. Het adres is: http://dinykoppens.web-log.nl. Ze roept mensen op om mee te denken over de creatieve toekomst van de Voorstraat-Noord:

Er gaat wat gebeuren op Voorstraat Noord. De gemeente wil dat zich daar creatieve ondernemers gaan vestigen, kunstgalerijen en antiquairs. Een broedplaats voor creatieve geesten komt op nummer 123. Dit idee vind ik zonder meer sympathiek.

Zelf zou ik daar dan ook wat meer atelierruimten willen zien die kunstenaars kunnen gebruiken, en die ze kunnen openstellen voor publiek tijdens het kunstrondje Dordt.
Om een eenheid te creëren tussen Voorstraat Noord en West zou de bestrating een eenduidig beeld moeten laten zien van een doorlopende straat, wat nu niet het geval is.
Zonder paaltjes in Voorstraat Noord wordt je platgereden.
De straat zou autoluw moeten zijn, om een dwaalmilieu te maken zoals we die kennen in bijvoorbeeld Breda en Brugge.  Als ondernemer op Voorstraat Noord moet u zich afvragen waar u meer aan heeft: een straat waar veel mensen wandelen, of een straat waar een auto doorheen kan (racen), die niet voor uw winkel stopt.
Een dwaalmilieu heeft als voordeel dat je kleine terrasjes/ zitjes kunt neerzetten omdat er geen auto komt om de mensen voor hun sokken te rijden. Mensen kunnen rustig over de breedte van de smalle straat lopen en op hun gemak uw etalage bekijken.
Zet er bloembakken neer/ hanging baskets voor meer intimiteit en rust.
 
Een andere uitdaging ligt in hoe we mensen bewegen om vanaf de Fast Ferry zich richting Voorstraat Noord te gaan bewegen. Nu weet men vaak letterlijk niet waar men heen moet.
Mijn idee: Je zou kunnen denken aan bebording/ vlaggen.
Persoonlijk vind ik ook dat je de kale vlakte die Otto Dickeplein heet, wel wat meer mag aankleden met wat banken en bomen. Trek ze eerst daarheen. Zet er een grote plattegrond neer.
Zet een parkeergarage neer in de buurt van de Noordendijk (niet op het Steegoversloot) en verzorg parkeer- en busticket in één, zoals in andere steden ook gebeurt. Frequent pendelen met kleine bus. In elk geval een halte ter hoogte van het Otto Dickeplein.
 
Het is van cruciaal belang verloedering van de panden tegen te gaan, en de gemeente is druk doende om te onderzoeken hoe ze dat het beste kan doen. Het blijft moeilijk om eigenaren te verplichten hun pand niet te laten verkrotten. Beschermd stadsgezicht is alleen maar een woord. Zolang de grond op die locatie veel waard is, is het laten instorten van het pand en verkopen van de grond voor nieuwbouw lucratiever voor sommigen. Anderen hebben geen geld op het op te knappen. Maar mooier wordt het er niet op, en de stad verliest zo haar karakter en unieke straatbeeld. Als we gaan lijken op andere steden, of verloederen, waarom zouden toeristen dan nog naar Dordrecht komen?
 
Coffeeshops geven veel overlast in dit gedeelte van de Voorstraat. Daarover vind ik: In het geval van overslast:  aanlichten van de voor- en achterzijde van die panden  of werken met bewegingssensoren die een lamp activeren zou overlastgevenden en dealers letterlijk in de schijnwerpers zetten. Burgers zien meer. Politie moet een paar keer per nacht poolshoogte nemen. Worden de lampen vernield, een keer waarschuwen en bij tweede keer vernieling de tent sluiten. De beheerder van de coffeeshop moet zelf zijn klanten in de gaten houden. Zero tolerance als het gaat om leefbaarheid en veiligheid. Op deze vorm van toerisme zitten we in Dordrecht niet te wachten, en is niet het publiek dat we in Voorstraat Noord willen.
Kortom: er ligt een hele uitdaging voor ons allemaal om er iets van te maken. Denk mee!
Aldus gemeenteraadslid Dimy Koppens van de fractie van GroenLinks.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.