Bouw van het nieuwe busstation gestart

16 november 2009

DORDRECHT - Vrijdag 13 november is de eerste paal geslagen voor het nieuwe busstation aan de Burgemeester de Raadtsingel. Met de start van de bouw van het busstation gaat de herinrichting van het Stationsgebied een nieuwe fase in.

Arriva krijgt in het busstation de beschikking over twaalf opstelplaatsen voor bussen, een Arriva store en een chauffeursruimte. De bouw van het busstation neemt circa acht maanden in beslag. De reizigers kunnen dan vanaf mei volgend jaar gebruik maken van het nieuwe busstation. Tot die tijd bevinden de opstelplaatsen van de bussen zich aan de westzijde van het NS station.

De verschillende deelprojecten binnen de herinrichting van het Stationsgebied volgen elkaar in rap tempo op. Zo wordt 19 november de nieuwe fietsenstalling officieel geopend door wethouder F.J. van den Oever.

Wij werken aan een aantrekkelijk Stationsgebied
De gemeente Dordrecht werkt samen met NS en ProRail aan de herinrichting van het Stationsgebied. Het Stationsgebied verandert in een mooie entree naar de binnens tad en een aantrekkelijke plek voor bewoners, bezoekers en reizigers. De omgeving van de Burgemeester de Raadtsingel en de Stationsweg wordt overzichtelijker, veiliger en beter bereikbaar. Daarnaast worden maatregelen doorgevoerd om de doorstroming van het verkeer aanzienlijk te verbeteren.

Voor meer informatie kijk op: www.dordrecht.nl/stationsgebied

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.