Jeugd schaakt met geestdrift in Grote kerk

18 november 2009

DORDRECHT - De Dordtse jeugd was vandaag massaal uitgerukt naar de Grote kerk om er te schaken. Vrijwilligers van schaakclub Dordrecht begeleiden het festijn.

Het Sportbedrijf van de gemeente Dordrecht ondersteunt naast elf andere sporten ook graag de schaaksport. Volgens de mensen van het sportbedrijf voegt schaken belangrijke zaken toe aan de ontwikkeling van de jeugd, zoals concentratie en logisch denken. Het was een apart en heel bijzonder gezicht om vol overgave de tachtig jongeren te zien schaken in het monument dat zo beeldbepalend is voor de stad Dordt. Een aantal jongeren liet ook zien welke school zij vertegenwoordigend.

Een aantal begeleiders bleef in beweging om de wat lagere temperatuur te kunnen dragen, maar de jeugd schaakte gewoon vol overgave. Schaakclub Dordrecht met Gert Zwartjes als voorzitter heeft ook een jeugdafdeling, dus kan jongeren van elke leeftijd iedere dinsdagavond vanaf half zeven verder training en competitie geven. De link naar schaakclub Dordrecht is te vinden op de regionale schaaksite www.tomsschaakboeken.nl

Volwassenen werden in de kerk als huis van religie en cultuur ook gastvrij ontvangen met een consumptiebon voor de koffie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.