Opening fietsenstalling NS station Dordrecht

20 november 2009
Opening fietsenstalling NS station Dordrecht

DORDRECHT - Donderdag 19 november is de fietsenstalling bij het NS station Dordrecht geopend. Onder een heerlijke herfstzon knipten wethouder Ferdinand van den Oever, Herman Gelissen van NS Fiets en Berry van den Hout van ProRail het rode lint door.

Wethouder Van den Oever benadrukte dat de opening van de fietsenstalling de eerste mijlpaal vormt in de herinrichting van het stationsgebied. Van den Oever “Blij ben ik met de samenwerking tussen gemeente Dordrecht, NS Fiets en ProRail. Alle partijen dragen bij aan de realisatie van een mooi, aantrekkelijk en veilig stationsgebied. Een plek in de stad waar het prettig is om te verblijven en die als entree dient voor de historische binnenstad. Dordrecht krijgt, als belangrijk OV-knooppunt in de regio, het stationsgebied dat het verdient. De ontwikkelingen in het gebied volgen elkaar in rap tempo op, zo zijn de afgelopen week de palen geslagen voor het nieuwe busstation. De eerste contouren van het nieuwe stationsgebied zijn dan ook al goed zichtbaar”.

Met de opening van de nieuwe fietsenstalling hebben de bewoners en b ezoeker van Dordrecht de beschikking over meer dan 2500 stallingplaatsen. In het bewaakte gedeelte van de stalling is ruimte voor 1220 fietsen.  Een filiaal van Bike Totaal heeft ook een plaats gekregen in de fietsenstalling. Hierdoor is het voor de reizigers mogelijk kleine reparaties aan de fiets te laten uitvoeren op momenten waarop de fiets in de stalling wordt geplaatst.

“De realisatie van de fietsenstalling past prima in de visie van ProRail’ zegt de heer Van den Hout. “ProRail startte in 1999 met het programma ‘Ruimte voor de fiets’, dit programma is ingesteld om de groeiende vraag naar fietsenstallingen op te vangen. Met de realisatie van de stalling in Dordrecht willen wij nog meer mensen op de fiets naar het station krijgen”.

In de komende tijd wordt naast het nieuwe busstation het Stationsplein, de Stationsweg en de Burgemeester de Raadtsingel heringericht. Verder worden taxistandplaatsen en Kiss & Ride plaatsen gerealiseerd. Om de doorstroming van het verkeer vanaf het Oranjepark en de Toulonselaan nog beter te laten verlopen, is aan de oostzijde van het stationsgebied een rotonde gepland. Het nieuwe stationsgebied sluit nauw aan de doelstelling van project Stedenbaan. Dit project richt zich op het beter benutten en het versterken van bestaande infrastructuur van het hoofdrailnet in de steden en dorpen van de Zuidvleugel.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.