Buitenwacht één van de vijftien deelnemers in Platform Stedelijke Herdenking

20 november 2009

DORDRECHT -  Het interculturele en interreligieuze centrum de Buitenwacht is ook toegetreden tot het Platform Stedelijke Herdenking, dat nu vijftien participanten telt. Het Platform werd opgericht in de Wilhelminakerk, de kerk van het verzet in de tweede wereldoorlog.

De organisatie Platform Stedelijke Herdenking werkt nauw samen met de Stichting Historisch Platform, waarbij ook veertien organisaties zijn aangesloten. Zij willen samen met historisch aan de weg timmeren en wachten op een historie stuk van de gemeente dat door PvdA-wethouder Jan Lagendijk is toegezegd.

De Buitenwacht is te vinden in de voormalige Johanneskerk in Krispijn en is al vanaf 1982 nauw verbonden met Dordrecht en vooral met mensen in Krispijn. Daarbij gaat het ook om mensen aan de onderkant. Gertjan van der Kolm nam vanuit de Buitenwacht het initiatief tot een interreligieuze herdenking op 4 mei (dodenherdenking). De Raad voor Levensbeschouwing nam dit over en het is onderdeel van de jaarlijkse stedelijke 4 mei herdenking mede dankzij de inzet van burgemeester R.Bandell.

Rikie Bansberg is vanaf 1 januari 2009 de spiritueel leidster van de Buitenwacht. Bert van de Burgt is voorzitter van de stichting Buitenwacht.

Het Platform Stedelijke Herdenking bestaat nu uit:
 
Het Museum 1940-1945 (voorzitter Theo Berendsen)
Het Centraal Comité Oranjedag (voorzitter Henk Bax)
Manifestatie Dordt-open-stad (coördinator Jens van der Vorm)
Historisch onderzoeker Gert van Bemmel
Historicus Kees Weltevrede
Het Veteranencomité (voorzitter Piet van Huizen)
Muziekstichting Dordtissimo (Rijk van de Lagemaat en Hester van Wingerden)
Stichting Park Merwestein (voorzitter Jan van Zurk)

Koor Orpheus (voorzitter Anton Willemse)

Gedachteniskapel Titus Brandsma (voorzitter Jos Boermans)

De stichting historisch Platform Dordrecht (voorzitter Elisabeth van Heiningen)

De vereniging Oud-Dordrecht (voorzitter Henk Bax)

De stichting Reformatie Instituut Dordrecht (voorzitter prof. James Kennedy, vice-voorzitter André Diepenbroek)

Centrum De Buitenwacht (coördinator Rikie Bansberg)

Voorzitter Platform Stedelijke Herdenking, Hans Berrevoet

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.