Polyanderschool verzamelt 704 kg plastic in

20 november 2009
Polyanderschool verzamelt 704 kg plastic in

DORDRECHT - Groep 5 van de Ds. J. Polyanderschool is de winnaar van de scholencompetitie plastic inzamelen. Deze groep verzamelde maar liefst 704 kg aan plastic, zo maakte wethouder Dion van Steensel op vrijdag 20 november bekend.

De gemeente Dordrecht start vanaf december 2009 met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Acht basisscholen in Dordrecht zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met het inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Zij hebben er een wedstrijd van gemaakt: welke school verzamelt het meeste kunststofafval. De scholencompetitie is gecoördineerd door Weizigt Natuur- & milieucentrum.
 
Van 2 tot en met 14 november gingen ongeveer 180 leerlingen uit de groepen 5 en 6 de strijd met elkaar aan in de scholencompetitie plastic inzamelen.  Op dinsdag 17 en woensdag 18 november ging Netwerk bij de deelnemende scholen langs om het ingezamelde plastic te wegen. De leerlingen hebben goed hun best gedaan: in totaal verzamelden alle leerlingen bij elkaar maar liefst 1.519 kg plastic. Het gemiddelde gewicht per school was 169 kg. Het gemiddelde per deelnemende leerling was 10,3 kg.

De school die het meeste plastic verpakkingsmateriaal verzamelde was de Ds. J. Polyanderschool. Zij verzamelden in totaal 704 kg en is hiermee de absolute winnaar! Met 19 leerlingen in de groep is ruim 37 kg plastic per leerling ingezameld!  De Polyanderschool ontving uit handen van wethouder Dion van Steensel een waardecheque voor een duurzaam speelobject op het schoolplein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.