Fietser gewond na aanrijding met politieauto op de Overkampweg

23 november 2009

DORDRECHT - Een 14-jarige fietser uit Dordrecht is zondagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto op de Overkampweg.

Surveillerende agenten wilden collega’s te hulp komen nadat deze betrokken waren geraakt bij een achtervolging. Zij reden hun collega’s tegemoet over de Overkampweg. Aangekomen bij een fietseroversteekplaats ter hoogte van het viaduct met de N3 stak op datzelfde moment een fietser over die frontaal werd aangereden door de politieauto. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is op dit moment stabiel.
Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Medewerkers van het korps Rotterdam-Rijnmond stellen een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Een tweetal mensen die getuigen zijn geweest van de aanrijding worden op dit moment gehoord door de recherche.

De achtervolging van de politie vond plaats nadat de bestuurder van een personenauto meerdere malen een stopteken had genegeerd. De auto ging er vandoor waarna de achtervolging startte. Uiteindelijk is de politie de auto uit het zicht verloren. Een nader onderzoek zal nog worden ingesteld.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.