Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na ongeval op de A16

23 november 2009

DORDRECHT - Zaterdagochtend 21 november is een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de A16. Bij het ongeval waren twee vrachtwagen en twee personenauto’s betrokken.

Rond 3.45 uur vond op de rechterrijstrook tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting Breda een kop-staartbotsing plaats tussen twee personenauto’s. Een 27-jarige man uit Breda viel vermoedelijk in slaap, waardoor hij op zijn voorligger botste, een 35-jarige man uit Den Haag. Een vrachtwagen die achter de personenauto’s reed stopte vervolgens, waarna de chauffeur, een 38-jarige man uit Moordrecht, uitstapte om het verkeer te regelen. Een tweede vrachtwagen reed even later met onverminderde snelheid door en reed op de eerste vrachtwagen in, waarna beide vrachtwagens doorschoven tegen de personenauto’s aan.

Op het moment dat de tweede vrachtwagen kwam aanrijden bevonden de bestuurders van de personenauto’s en de chauffeur van de eerste vrachtwagen zich buiten hun voertuig. Zij bleven ongedeerd. De chauffeur van de tweede vrachtwagen, een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, raakte door het ongeval ernstig bekneld. De brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Uiteindelijk is de bestuurder per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Hij liep onder meer ernstige verwondingen op aan zijn benen. Als gevolg van de aanrijding heeft in de tweede vrachtwagen een klein brandje gewoed. De brandweer had dit binnen korte tijd onder controle.

Door het ongeval is de A16 tussen de Randweg Dordrecht en De Zuidpunt in de richting van Breda enkele uren afgesloten voor al het verkeer. Rond 7.00 uur kon één rijstrook worden vrijgegeven. Het is nog onduidelijk wanneer de gehele weg weer vrijgegeven wordt voor verkeer. De Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet verder onderzoek naar het ongeval.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.