Extra koopavonden in December

25 november 2009

DORDRECHT - De feestdagen komen er weer aan en dat betekent voor het Dordtse winkelgebied een sfeervolle, drukke tijd. Om bij te dragen aan de speciale sfeer zijn er weer extra koopavonden en koopzondagen ingesteld.

Wethouder Van den Oever “Tijdens deze feestelijke periode moet het centrum van Dordrecht goed bereikbaar blijven. Daarom wordt ook dit jaar weer op bepaalde dagen gratis openbaar vervoer aangeboden. Als mensen er voor kiezen de auto te gebruiken is het meest voordelig om te parkeren op de parkeerterreinen Weeskinderendijk of Energiehuis of in een van de parkeergarages. Dit is veel goedkoper dan parkeren op straat”.

Koopavonden en koopzondagen
In verband met de komende feestdagen zijn er op 4, 11, 12, 22, 23 en 24 december extra koopavonden in Dordrecht. De extra koopzondagen tijdens de feestmaand zijn op zondag 29 november en 13, 20 en 27 december.

Gratis openbaar vervoer
Op de zaterdagen 28 november, 5, 12 en 19 december is al het openbaar vervoer in de Drechtsteden gratis. Naast alle Arriva bus- en waterbusverbindingen is ook het reizen met de Merwede-Lingelijn(trein Dordrecht - Gorinchem - Geldermalsen) op deze dagen gratis. Op 29 november en 13 en 20 december zijn de bussen van Arriva binnen Dordrecht gratis, evenals de waterbusverbindingen Dordrecht - Papendrecht en Dordrecht - Zwijndrecht.

Parkeren
Overal in de binnenstad geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 22.00 uur betaald parkeren. In Dordrecht kunt u kiezen uit meerdere parkeermogelijkheden. Let goed op de borden, zodat u ziet waar u mag parkeren. In de parkeergarages en op de parkeerautomaten en –meters worden de tarieven en parkeertijden duidelijk aangegeven. Komt u met de auto, dan is parkeren in de garages Spuihaven, Veemarkt en Riedijkshaven met € 1,00 per uur goedkoper dan parkeren op straat. Voor diegene die met de fiets naar de binnenstad rijden zijn de gratis fietsenstallingen ook geopend op koopavonden en koopzondagen.

Gratis parkeren
Gratis parkeren kan zoals altijd op de parkeerplaatsen Weeskinderendijk en Energiehuis. Vanaf beide terreinen rijdt op de extra koopavonden, zaterdagen en koopzondagen een gratis pendeldienst naar de binnenstad.

Voor meer informatie over parkeren in Dordrecht kijkt u op www.dordrecht.nl/parkeren

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.