FC Dordrecht verslaat koploper Go Ahead Eagles

28 november 2009
FC Dordrecht verslaat koploper Go Ahead Eagles

DORDRECHT - Op vrijdag 27 november verrastte FC Dordrecht door koploper Go Ahead Eagles te verslaan.
Versluis verlengde de bal naar rechts, Delanoy kwam met een perfecte voorzet, Sequeira kopte schitterend raak. In de 49e minuut brak Dordt de ban nadat het na rust nog feller uit de kleedkamer was gekomen dan het na drie kwartier goed voetbal daarvoor erin was gegaan. De Krommedijk vierde uitgelaten de verdiende voorsprong want FC Dordrecht had – in een volgens RTL-commentator Sierd de Vos hoogstaande partij – de koploper het vuur aan de schenen gelegd. In de eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op en bestreden elkaar in hoog tempo. Ondanks de neergutsende regen en striemende wind liepen de combinaties vlot, maar beide defensies gaven niets weg.

John Verhoek was halverwege nog het dichtst bij een treffer, zijn kopbal werd echter katachtig door Pasveer uit de kruising geranseld. Aan de andere kant scheerde Go Ahead uit een vrije trap de lat. Na de 1-0 bleef de thuisploeg de betere en hield het de gasten vaak op eigen helft onder druk. De beslissing hing in de natte lucht en in de 68e minuut mocht Moussa Kalisse zich met de 2-0 laten bejubelen. Toen het zelfs daarna nog geen centimeter ruimte werd gegund, ebde het geloof in de slotfase weg bij de Eagles en haalde Dordt ongeschonden het einde.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.