MNC Dordrecht wint topduel van UZSC

01 december 2009
MNC Dordrecht wint topduel van UZSC

DORDRECHT - Vorig seizoen zijn de heren van MNC Dordrecht 1 en UZSC 1 vanuit de tweede klasse Bond gepromoveerd en nu staan beide ploegen respectievelijk 2e en 3e in de eerste klasse Bond.
Zaterdag 28 november troffen beide teams elkaar in Aquapulca.

UZSC kwam snel 1-0 voor, maar vrij kort daarna scoorde Chris Grunewald met een backhand de gelijkmaker.
In het tweede kwart liep UZSC uit naar 1-4. Uitblinker Branko Mitrovich scoorde daarna namens MNC Dordrecht een bevrijdende goal en snel daarop kreeg MNC een terechte door Dino van Vendeloo verkregen strafworp. MNC Dordrecht kwam terug tot 2-4.
In kwart 3 kwam MNC Dordrecht op gelijke hoogte met UZSC, maar wéér kwam UZSC voor. MNC kreeg een manmeer en weer gooide Branko Mitrovich de bal onnavolgbaar en binnen. Na een gemiste strafworp van MNC sloot MNC het derde kwart af met een 6-5 voorsprong.

Het vierde kwart startte met een fraaie lob van Wilmar Antonissen, maar de bal raakte de lat. De pas 16-jarige Kevin van Baarle kreeg op rechts ruimte én scoorde 8 – 5!
UZSC scoorde twee keer tegen en het werd een spannende ontknoping! Wilmar Antonissen maakte met een rechte streep langs de keeper 9-7. UZSC zette nog een keer aan én veroverde de bal. En kwam terug tot 9-8. MNC Dordrecht kon de laatste seconden rustig uitspelen. Het uitgelaten publiek in een bomvol en sfeervol Aquapulca vierde samen met de spelers van MNC Dordrecht feest. Periodestanden: 1–2 ; 3-5 ; 8-5 ; 9 – 8.

Dames MNC Dordrecht 1 – ZV Vlaardingen 1, 5-2
Het jonge en ambitieuze damesteam van MNC Dordrecht staat op de tweede plaats in de tweede klasse Bond. Het team doet volop mee om het kampioenschap.
In de eerste periode liep het team van trainer/coach Nico van Amerongen uit naar een verdiende 2-0 voorsprong. Het gepromoveerde ZV Vlaardingen kon daarna redelijk bijblijven met MNC Dordrecht, maar was niet in staat om echt gevaarlijk te worden voor het Dordtse doel.
In het derde kwart legde MNC Dordrecht de basis voor een verdiende overwinning. Dat gaf coach Nico van Amerongen de mogelijkheid om te experimenteren. In het vierde kwart kon ZV Vlaardingen daardoor terugkomen tot 5-2.
Gitte Vrije scoorde 3 keer voor de Dordtse dames. Marloes en Rianne Planken scoorden beiden 1 keer.
Periodestanden: 2-0; 2-1; 5-1; 5-2

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.