Schaakclub De Klockelaer sluit het jaar feestelijk af

03 december 2009
Schaakclub De Klockelaer sluit het jaar feestelijk af

DORDRECHT - Schaakclub De Klockelaar sluit op donderdagochtend 17 december het jaar feestelijk af. In het Centrum voor Ouderen aan de Tak van Poortvlietstraat in de wijk Crabbehof zijn er vanaf half tien enkele bijzondere (schaak) activiteiten om liefhebbers te wijzen op de leuke mogelijkheden van schaken overdag.
Het is de laatste schaakbijeenkomst in 2009 en dan mag het een beetje feestelijk zijn.
Wat staat er zo al op het programma dat om 09.30 begint?

Het is heel apart dat Henk Prins, de enige Internationale Meester in de Problematiek die Nederland rijk is, ons zal inleiden in de schone en verrassende wereld van het schaakprobleem.

Rond kwart over tien zal Gert Zwartjes, voorzitter van de 122-jarige Schaakclub Dordrecht, de prijzen uitreiken aan de winnaars van de juist afgelopen schaakcompetities in de Klockelaer.
Zwartjes zal tevens ingaan op de leuke kanten van schaken op een club en overdag zoals in de Klockelaer. Hij zal de liefhebbers ook meer vertellen over het vierde Pank Hoogendoorntoernooi op dinsdag 29 december vanaf 10 uur in de Hans Petrischool aan de A. van Saksenstraat.  Dat evenement wordt gedragen door de clubs Dordrecht, de Willige Dame, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Zes genodigden spelen een snelschaakzeskamp. Dat zijn Henk Prins van schaakclub Sliedrecht, plus Johan Went en Hans Berrevoets van De Willige Dame. Zij nemen het op tegen drie Klockelaeren: Juan Garcia, Rien Hardam en Pieter Sandijck. Zij spelen met een tempo van 5 à 6 min p.p.p.p.

De voorzitters van Schaakclub Dordrecht en de Schaakgroep De Klockelaer, Gert Zwartjes en Co Buntsma, spelen een erepartij.

Alle andere aanwezige schakers kunnen meedoen aan een interne teamwedstrijd.

Het nieuwe kampioenschap van de Klockelaer begint op donderdag 7 januari vanaf half tien. De organisatie hoopt op twintig deelnemers. Schaakliefhebbers zijn op 17 december of op 7 januari om half tien welkom om zich daarover nader te informeren. Alle informatie over schaken bij de Klockelaer is ook te vinden op de schaaksite van Tom van Bokhoven, www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.