PvdA solidair op werkbezoek bij diakonaal aandachtscentrum

04 december 2009

DORDRECHT - Het Diakonaal Aandachts Centrum en het Platform dak- en thuislozen hebben politici gevraagd op werkbezoek te komen in het centrum aan het Steegoversloot. De achtergrond is om de politiek een inzicht te geven in het werk, nu sommige Dordtenaren vrezen voor overlast door de verhuizing naar de Singel. Al eerder was er een gesprek tussen het aandachtscentrum en D66, GroenLinks en het CDA. De PvdA deed verslag van het bezoek via de pen van Jacqueline van den Berg.  De foto met de twee mannen op de achtergrond van het aandachtscentrum (Ton Weiss/links en Henk Bax/rechts) maakt duidelijk dat het PvdA-bezoek ook was bedoeld als hart onder de riem. Jacqueline doet verslag:

Dinsdag 1 december 2009 ben ik samen met de fractieleden Gulten Yanik, Viona Versluis, Robert Klaassen en Arie van Zanten op bezoek geweest bij het Diakonaal Aandachtscentrum aan het Steegoversloot. We spraken daar met Ton Weiss en Henk Bax. Het DAC gaat verhuizen naar de Singel. Maar dat heeft nogal wat tegenreacties opgeroepen. Bewoners aan de Singel vrezen overlast en waardevermindering van hun woningen. Het DAC biedt opvang aan dak- en thuislozen, vaak verslaafden. Er zijn duidelijke regels waaraan bezoekers zich moeten houden. Ook hangen er bewakingscamera's. Al die jaren dat het DAC aan het Steegoversloot zit, is er geen overlast geweest. Mensen weten nauwelijks dat het er zit. Per dag komen er gemiddeld 50 mensen op bezoek. Ze kunnen er thee, koffie en een koekje krijgen. De 60 vrijwilligers maken het DAC mogelijk. Men ontvangt geen subsidie, en bestaat van giften en fondsen. De kerken in Dordrecht ondersteunen het DAC. Ton en Henk hebben echt zin om op de Singel te gaan beginnen en ze verwachten absoluut geen overlast

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.