Ds. Nico van der Leer weg bij Baptistengemeente Dordrecht

04 december 2009

DORDRECHT - De Baptistengemeente Dordrecht is op zoek naar een nieuwe predikant nu ds. Nico van der Leer zijn vertrek bekend heeft gemaakt. Van der Leer was een beeldbepalend voorganger, die dit jaar nog zijn 25-jarig jubileum vierde in zijn kerk. Gezien zijn betekenis in de stad was het niet vreemd dat burgemeester R.Bandell daarbij was. Nico van der Leer komt uit een familie die gegrepen is door het evangelie. Zijn vader Wim is nog steeds evangelist en heeft toestemming om in meer dan dertig plaatsen in Nederland met de geluidswagen te mogen rondrijden. Teun van der Leer, die ook landelijk actief is, is de broer van Nico.  De gemeente in Dordrecht stond ook uitgebreid stil bij het 50 jarig bestaan.

De vertrekkende predikant was ook actief in de Raad van Kerken en het evangelisch contact. Uit die samenwerking komt ook een nieuw initiatief voor. Meerdan dertig kerken in Dordrecht laten binnenkort huis-aan-huis een krant in de bus vallen met activiteiten met de kerst en in de aanloop daarheen. Deze oecumenische samenwerking wordt in Dordrecht voor de eerste keer werkelijkheid. 

jubileum afbeelding

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.