GroenLinks wil snelfietspad Dordrecht - Rotterdam

05 december 2009

DORDRECHT - GroenLinks-raadslid William Nederpelt, thuis in de wereld van de fietsersbond, ziet kansen voor en snelfietspad Dordrecht - Rotterdam: GroenLinks wil dat er een snelfietspad tussen Dordrecht en Rotterdam wordt gerealiseerd. Dit betekent dat er op een aantal plaatsen tussen de bruggen in Rotterdam en de Drechtsteden o.a. ontbrekende verbindingen worden toegevoegd.

In de Drechtraad is door de portefeuillehouder Veerman op 16 september aan GroenLinks toegezegd dit te gaan onderzoeken en ook in de Tweede kamer is door de staatssecretaris Huizinga op 26 november aangegeven dat er mogelijkheden zijn. Het is nu belangrijk dat er voor 31 januari door de Drechtsteden en de Rijnmond samen voorstellen worden ingediend om kans te maken op een bijdrage vanuit het Rijk. Voor het gehele project van snelfietspaden is  €21 miljoen beschikbaar.

Wanneer er een snelfietspad komt wordt het vooral voor forenzen die in Rotterdam of Dordrecht wonen, of ertussen aantrekkelijker om de fiets te nemen. Dit moet ertoe leiden dat de filedruk in de regio niet verder toeneemt. www.fietsfilevrij.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.