Dordrecht gaan door met kerkelijke banden

07 december 2009

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht is blij dat de Wilhelminakerk in Dordrecht een contact opbouwt met kerken in Dordrecht in Zuid-Afrika. Een aantal weken geleden is John Fontijn namens de Wilhelminakerk naar Dordrecht in Zuid-Afrika geweest. Hij bracht er ook geld (2500 euro) dat was verdiend door een rommelmarkt in de Dordtse kerk. Hier is het verslag van zijn reis:

De Wilhelminakerk heeft contact met twee kerken in Dordrecht Zuid-Afrika, een blanke en een zwarte kerk. Bezoekers van de blanke kerk zijn onder andere boerenfamilies uit de omgeving die soms meer dan een half uur moeten reizen om bij de kerk te komen. In de blanke kerk is een nieuwe dominee beroepen, en de verwachting is dat hij, samen met zijn vrouw, half december in dienst treed.

Bezoekers van de zwarte kerk wonen veelal in de buurt van de kerk, die midden in een township staat. Bezoekers zijn vaak werkeloos, waardoor het moeilijk is de kerk draaiende te houden. Er is geen eigen predikant, maar er gaan geregeld gastpredikers voor in de dienst.

Dit bezoek was vooral bedoeld om een cheque aan de zwarte kerk aan te bieden voor de inrichting van het nieuwe kerkgebouw. Afgelopen zomer heeft de Wilhelminakerk een rommelmarkt gehouden en een deel van de opbrengst (€ 2.500,-) bestemd voor het inrichten van deze kerk. Een deel van de bouw hebben zij zelf betaald, maar er is niet genoeg geld om de hele kerk te bouwen en in te richten. Daarom heeft de blanke kerk het dak betaald en de zwarte kerk geholpen bij de verdere realisatie van het gebouw.

Het bedrag dat door de Wilhelminakerk is gegeven, is bestemd voor de inrichting van het nieuwe kerkgebouw. Denk hierbij aan het kopen van stoelen, een preekstoel of wellicht andere zaken die in een kerkgebouw nodig zijn. De kerk was zichtbaar verrast en blij met het geld.

De werkgroep Dordrecht- Dordrecht hoopt dat het contact, ondanks de fysieke afstand, zal standhouden. Beide kerken in Zuid-Afrika gaven aan dat de afstand geen belemmering hoeft te zijn tot geestelijke nabijheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.