Eerste grote REFO-kunstexpositie in Dordrecht onder regie van Sela@

08 december 2009

DORDRECHT - Kunstenaar Sela@ uit Middelburg (Liesbeth Goudzwaard-Labeur 1975) komt met de eerste REFO-kunstexpositie naar Dordrecht toe! Ze is der toonaangevende jonge kunstenaar in de Reformatorische wereld. Sela volgde de kunstacademie in Breda.

Dat was in reformatorische kringen groot nieuws en uniek voor haar kringen. Haar expositie over de smalle en de brede weg in de Vleeshal in Middelburg leverde veel landelijke publiciteit op en debatten in de gemeenteraad van Middelburg. Het Reformatorisch Dagblad (oplage 60.000 exemplaren) kwam met een speciale Selapagina. Dagblad Trouw en Nederlands Dagblad bleven niet achter. In Middelburg pakte de PZC en Omroep Zeeland uit met veel aandacht voor Sela. De belangstelling was ook groot in de Vleeshal. Mensen kunnen ervaren wat een kunstenaar maakt van het bijbelse gezegde de smalle en brede weg. Een grote ballenbak zorgde voor plezier met een serieuze ondertoon., Ook liet zij predikanten uit de gereformeerde gezindten horen over de smalle en brede weg.

Ze heeft de opzet om de wereld van de kunst en de reformatie met elkaar in gesprek en discussie te brengen. Sela kiest weloverwogen voor Dordrecht. Dat is haast de hoofdstad van de reformatorische wereld. Dat komt door de Dordtse Synode van 1618-1619 en ook door het Calvijnjaar. Liesbeth (Sela) behoort zelf tot de Gereformeerde Gemeente, die in Dordt kerkt in de Julianakerk.

In Dordrecht opent onder regie van Sela op 23 januari 2010 de  grootse overzichtstentoonstelling met werk van kunstenaars en toegepaste kunstenaars (vormgevers, fotografen, illustrators, architecten), afkomstig uit de reformatorische subcultuur.

Geïnteresseerde kunstenaars kun zich tot 1 januari voor deelname aanmelden.

Informatie en aanmelding via www.overkunstenreformatorischenzo.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.