Bouw Van der Valk hotel aan de A16

09 december 2009

DORDRECHT - Van der Valk begint nabij de Rijksweg A16 (op Amstelwijck) in januari 2010 met de bouw van een hotelcomplex. Burgemeester Bandell wil dat in de regio ook een onderneming komt, die mee werkt aan de ontwikkeling van het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF.

Deze nieuwtjes tekende PvdA raadslid Jacqueline van den Berg op tijdens haar lunch met ondernemer en waar scheidend burgemeester Bandell sprak: Haar beeld:

Woensdag 9 december 2009 ging ik naar de lunch van De Maatschappij bij het DaVinciCollege. Dit is een club van ondernemers in Dordrecht e.o. Burgemeester Ronald Bandell hield na de lunch zijn verhaal over de economische ontwikkeling in onze regio. Ondanks de crisis nu is hij optimistisch. Door de ICT ontwikkelingen zijn er revolutionaire veranderingen gekomen. Dienstverlening wordt belangrijker, ook in Dordrecht. Logistieke sector (vervoer) is in onze regio zeer stevig aanwezig en belangrijk. Economie wordt steeds internationaler. Je bent afhankelijk van elkaar. Er is 1 wereld of geen wereld. Volgens Bandell moeten we vooral investeren in de kwaliteit van mensen en niet alleen in financiële producten en structuren.

Ook kondigde hij aan dat eind 2010 de binnenstad goed bereikbaar zal zijn na alle renovaties. Samenwerking met Brabant Stad en de Drechtsteden is eindelijk op gang gekomen. De tijd dat de overheid altijd alles beter meende te weten dan organisaties en bedrijfsleven is voorbij. Moeten we niet meer willen. Verder wil Ronald Bandell dat er een JSF vestiging/onderneming komt in Papendrecht, of in ieder geval in de Drechtsteden. Doordat we als Nederland meedoen met de ontwikkeling van de JSF, krijgt het bedrijfsleven ook een rol en opdrachten. En Van der Valk komt echt naar Amstelwijk. In januari 2010 wil Van der Valk daar gaan beginnen...

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.