Nieuwe parkeergarage Achterom in maart open

09 december 2009

DORDRECHT - De nieuwe parkeergarage aan het Achterom gaat in maart 2010 open. De parkeergarage bestaat uit overdekte lagen boven het nieuwe winkelblok aan het Achterom en een parkeerdek op het dak van C& A en Hema. In totaal telt de nieuwe parkeergarage circa 395 plaatsen.

De gemeente Dordrecht, die de nieuwe garage gaat exploiteren, en projectontwikkelaar Multi Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over een technische aanpassing aan de garage, waardoor het in- en uitrijden soepel kan verlopen. Halverwege dit jaar werd duidelijk dat enkele hellingbanen niet berekend waren op zeer intensief verkeer in twee richtingen. Dat probleem wordt nu opgelost door het verplaatsen van een binnenmuur, het aanpassen van de bochten op twee parkeerlagen en het aanbrengen van een extra hellingbaan op één laag. Door de aanpassingen vervalt een aantal parkeerplaatsen. Multi Vastgoed neemt de kosten voor haar rekening.

Albert Heijn
Gemeente en Multi Vastgoed vinden de aanpassing belangrijk omdat ze verwachten dat de nieuwe parkee rgarage zeer druk wordt gebruikt, gezien de ligging in het hart van het winkelgebied in de Dordtse binnenstad. De garage is ook van belang voor de nieuwe vestiging van Albert Heijn, die een groot deel van de nieuwe winkelruimte aan het Achterom in gebruik zal nemen. Vanwege het belang van de garage heeft de gemeente gekozen voor een hogere kwaliteit afwerking van vloer en muren.

Het nieuwe gebouw met supermarkt, woningen en parkeergarage, in combinatie met een ingrijpende verbouwing van de Hema is de tweede fase van het project Achterom-Bagijnhof. De volgende bouwfase is de verbouwing van het complex met winkels en appartementen aan de Spuiboulevard en om de hoek aan de Johan de Wittstraat.

Autovrij
Verder wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Het Bagijnhof wordt een autovrije winkelpromenade met twee rijen bomen, het Achterom blijft nog beschikbaar als route  naar de parkeergarage Visstraat. Als deze een andere bestemming krijgt (voor bewoners in plaats van bezoekers van de binnenstad) kan het Achterom eveneens winkelpromenade worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.