Arno Brok nieuwe burgemeester van Dordrecht

09 december 2009
Arno Brok nieuwe burgemeester van Dordrecht

DORDRECHT - Arno Brok (VVD) wordt de nieuwe burgemeester van Dordrecht na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Hij volgt hiermee burgemeester Bandell op.

Van 1998 tot 2003 was hij wethouder in Leeuwarden. Sinds 1 december 2003 is hij burgemeester van Sneek, als opvolger van Siebold Hartkamp. In deze functie was hij betrokken bij de landelijke intocht van Sinterklaas op 12 november 2005.

Opmerkelijk aan Brok is dat hij een openlijk homoseksueel burgemeester is. Uit dien hoofde is hij per 15 september 2005 voorzitter geworden van de Raad van Toezicht van de stichting Schorer. Schorer is de organisatie die ervoor zorgt dat homo- en biseksuele vrouwen en mannen en transseksuelen toegang hebben tot informatie, kennis en faciliteiten die nodig zijn om optimale gezondheid en welzijn te bewerkstelligen.

Hij is ook voorzitter geweest van de Friese Raad van Kerken. Zelf is hij evenals Ronald Bandell Rooms-Katholiek.

Zijn hobby's zijn:  petekinderen (7), kunst en cultuur, fietsen, paardensport, koken, lezen (met name geschiedenis) en zeilen (Sneekweek) .

Reactie Beter voor Dordt:

"De fractie van Beter Voor Dordt is buitengewoon gelukkig met de voordracht van dhr. Arno Brok als nieuwe burgemeester van Dordrecht. De competenties van dhr Brok sluiten o.i. naadloos aan bij het functieprofiel zoals dat eerder door de gemeenteraad is vastgesteld. Dhr. Brok, momenteel burgemeester van Sneek, is een relatieve buitenstaander die in het voortraject door niemand is genoemd als een van de mogelijke kandidaten. We zijn ervan overtuigd dat Arno Brok over ruim voldoende kwaliteiten beschikt om op een authentieke wijze vorm en inhoud te geven aan het ambt van burgemeester en dat hij zich zal profileren als een burgemeester die boven de partijen staat.

Dordrecht krijgt volgens ons in Arno Brok een burgemeester die oog en oor heeft voor wat in de Dordtse samenleving van belang is en iemand die volledig betrokken wil zijn met de bewoners van de stad. Daarnaast verwachten wij dat hij als een boegbeeld zal opkomen voor de belangen van Dordrecht en de regio en dat hij erin zal slagen om een verbinding te leggen tussen bestuur en burgers.

We zien uit naar een inspirerende en vruchtbare samenwerking met dhr. Brok en wensen hem veel plezier en succes in zijn nieuwe rol als burgemeester van de oudste stad van Holland."

Reactie PvdA:

"De PvdA steunt volledig de benoeming van Arno Brok als nieuwe burgemeester van Dordrecht. Arno is een stevige bestuurder en goed toegankelijk voor de bewoners van onze stad. Hij heeft ruime ervaring in de samenwerking met andere steden in een netwerkverband. Hij is goed in het opbouwen van netwerken en kontakten. Wij verwachten dat hij zich snel zal inwerken en het vertrouwen zal winnen van de inwoners in onze stad.
Arno Brok is geen tweede Ronald Bandell. Hij is VVD-er en wij zijn ervan overtuigd dat hij op een geheel eigen wijze de functie van burgemeester gaat invullen. Hij zal ongetwijfeld onafhankelijk boven de partijen staan en de gemeente Dordrecht en de regio de komende jaren een belangrijke impuls geven, waardoor de samenwerking nog meer vorm en inhoud kan krijgen."

Zie ook:
Afscheidsdag burgemeester Ronald Bandell 28 Januari 2010
Nieuwe burgemeester van Dordrecht dinsdagavond 8 december bekend

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.