RTV Dordrecht: Veel steun voor schaduw oude Postkantoot op Bagijnhof

09 december 2009

DORDRECHT - Zeven van de tien Dordtenaren die hebben gereageerd op de website van RTV Dordrecht stemmen voor een herinnering aan het oude Postkantoor. Theun Okkerse en Jaap Bouman voeren al maanden actie om de schaduw van het gebouw dat in 1976 werd gesloopt uit herinnering op het asfalt zichtbaar te maken.

Ambtenaren van de gemeente adviseren dat niet te doen. Zij zijn voor een bomenrij, die een bewegende schaduw geeft. Voorlichter Mark Benjamin mocht dat toelichten, zo bleek vandaag in Dordt Centraal.

Het oude Postkantoor staat voor veel Dordtenaren symbool van de afbraak van een deel van de binnenstad. Al bijna 33 jaar komt het terug in discussies in de stad en ook kranten blijven erover schrijven. De uitslag van de poll van RTV Dordrecht, die donderdagavond op TV bekend wordt gemaakt, geeft een signaal van de steun af. Dertig procent zegt niet doen en volgt de ambtelijke adviezen.

Hoeveel mensen de poll hebben ingevuld is niet zichtbaar op de site van RTV Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.