Persbijeenkomst Snelschaak Marathon 2010

10 december 2009
Persbijeenkomst Snelschaak Marathon 2010

DORDRECHT - Tijdens een feestelijke persbijeenkomst in Café Bellissimo hebben de organisatoren bij monde van Adri Timmermans de herstart van de Snelschaak Marathon aangekondigd. Op zaterdag 24 april 2010 zullen 200 deelnemers elkaar treffen in het Restaurant van het Da Vinci College in het Leerpark. Zij zullen, na 3400 partijen van 5 min. per persoon per partij, de prijzenpot van € 8500,00 verdelen.

Het toernooi is een vervolg op de drie jaar onderbroken succesvolle serie snelschaaktoernooien in Dordrecht waar internationale grootmeesters als Jeroen Piket, Loek van Wely, Joël Lautier, Rafael Vaganian, enz. winnaars waren.

De belangstelling is groot en het is zaak om er als de kippen bij te zijn wanneer op 1 maart te 0.00 uur de digitale inschrijving geopend wordt. De laatste keer waren alle stoelen in drie minuten bezet.

Voor de inschrijving wordt een speciale website geopend waarover nog bericht wordt.

Aardig is dat het Da Vinci College met drie spelers zal meedoen. Een voorronde zal de gelukkigen moeten aanwijzen. De heren Max Hoefeijzers (Voorzitter van het College van Berstuur Da Vinci College) en wethouder Dion van Steensel, onderstreepten het belang van dit toernooi. Jongeren worden bij de organisatie betrokken. De Gemeente is mede sponsor van het toernooi.

Nadat deze beide heren de aftrap van het toernooi verrichtten door enkele zetten op het schaakbord te doen, gaven Lennard den Boer en Teus Slotboom Jr, leerlingen van Da Vinci en bekende schakers in de regio, een zeer geslaagde demonstratie van een snelschaakpartij.

Meer nieuws is binnenkort te zien op www.snelschaakmarathon.nl en www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.